top of page

MEDLEMSPRESENTASJONER

Til de av dere som ønsker det kan dere komme med presentasjon av dere selv, info om hvordan dere ble opptatt av pintohestene, hvordan dere bruker hesten osv. Tenkte denne presentasjonen kunne deles opp i landsdeler slik at vi også kan formidle kontakt mellom medlemmer lokalt.

Send ditt bidrag til camillahomme@hotmail.no

IRENE ULSET

Jeg er 38 år, født og oppvokst i Bergen. Husker ikke så mye av det. Bodd overalt på Østlandet og har nå bosatt meg med mann, to hester og fem katter på Hadeland. Jobber som økonomikonsulent i et IT-firma i Oslo.


Har holdt på med hest siden jeg var 8 år gammel. Har vært innom dressur, sprang i mine yngre dager og 3 år med Islandshest. Etter det mange år med trav og 7 år med galopp hester. Jeg har dårlig rygg og datt mye av galopp hestene og måtte gi meg med det. Fikk da smaken på western ridning og flekkete hester i 1998. Kjøpte min første Pinto i 2000 som var blanding av kaldblodstraver og Paint. Det var den gangen dette var vanlig å gjøre og jeg ikke visste bedre. Lucifer kjøpte jeg når han var 6 mnd gammel. Han fikk leve i 3 år. Da ble han nødslaktet grunnet brukket bein i luftegård. Trist sak hele greia hvor stall eier gjorde noe hun ikke hadde lov til og jeg mistet min kjære hest.

Så ble Nike innkjøpt fra Tyskland i 2002. Den gang fullstammet A bok hingst i Zfdp. Han ble stilt til kåring på Starum tre ganger uten at de likte ham. Fikk alltid tilbakemelding på ”manglende hingstepreg”. Så han ble kastrert som 6 åring og er nå valakk og koser seg med kompisen sin Svarten som jeg kjøpte i 2005. Flott kaldblodstraver på 11 år som jeg også bruker i western ridning.

Jeg var med og startet Norsk Pinto forening sammen med Vigdis for flere år siden, hvor jeg har vært nestleder, og er nå glad for at nye krefter og nytt blod har tatt over. Gleder meg videre med ny hjemmeside og en bedre og sikret avl av Pinto hester i Norge. Det ER viktig å avle riktig.

Rebecca Helene Jønsberg

Kort om meg: Født 1/12-1974. Begynte å ri på rideskole før jeg fylte 6år, og holdt meg til rideskoler hele barn - og ungdommen. Min første hest fikk jeg når jeg gikk på videregående, ei lita fullblodshoppe. Hadde henne i 4år, deretter ble det en svensk halvblods som jeg hadde i 2år, deretter en Dansk varmblods i 7år. Sistnevnte var en "hard nøtt", utrolig flott men med fryktelig tøff vilje...lærte mye av han. Feltritt har vært grenen jeg har interressert meg i, dog aldri kommet meg opp i de riktig store klassene, kom meg u i "lett" som det het den gangen.

Men, viktigere er det vel med nåværende hest:

Hesten heter O.P Anderson (til daglig kalt Anders). han ble født i Sverige i 1998, og kom til Norge som åring. Han ble plukket ut pga de fine tegningene hans. Avstamming er ukjent, så aner ingenting om hva han er avlet for.

Anders kom inn i livet mitt for 3 år siden, altså når han var 7. Kjøpte han av ei ung jente som hadde ridd litt dressur og tur med han, de hadde blitt klubbmestere i LC:1.

Jeg hadde vært uten hest en periode, så hadde egntlig ingen store mål. Denne gangen ønsket jeg meg en snill og grei hest som jeg virkelig kunne kose meg med, følte jeg var litt ferdig med halvgale hester. Var og prøvered Anders, og fikk så tilbud om å ha han på prøve. Det var lurt, for da fikk jeg prøve han i nytt miljø og se hvordan han oppførte seg. Like snill var han, så valget var ikke vanskelig.

Ble så med på sprang og terrengtreninger, var jo fortsatt feltritt som var tingen. Fant fort ut at det ikke var noe naturtalent for hopping jeg hadde funnet, men han gjorde så godt han kunne og hoppet over alt jeg styrte mot (på en eller annen måte ).

Så første vinteren startet vi en LB, som vi vant. Gleden var stor, da jeg ikke har vært bortskjemt med å plassere meg med noen av de tidligere hestene mine.

Når sommeren kom prøvde vi oss i feltritt...hoppet over knøttecup, gikk rett til 80cm. dressuren gikk igjen greit, hoppe hindrene på sprangbanen var også helt ok, og jammen kom vi igjennom terrengdelen også. Kom på 2plass.

Treneren mente vi kunne gå videre til 90cm, og det gjorde vi. Dressuren gikk bra på alle(ble 4 starter) stevnene, sprangen ble bedre for hvert stevne, og terrenget gikk feilfritt hver gang. Største problemet var å klare tempoet, det viser seg at Anders ikke er storgallopperende hest, og heller ikke så ivrig etter å løpe lange strekninger. Holdt allikevel til premie i 3 av de 4 startene i 90cm.

Pga arbeidstidene mine på jobben ble det mindre tid til sprangtreninger (jobber skift), så begynte trene mer og mer dressur. Startet å ri for en dansk berider, Marianne Lindberg, og en svensk berider Jan Schøneman.

Marianne fikk tidlig troen på oss, selv om hun kalte meg "barnehagerytter", hehe....hun fikk det for seg at jeg aldri hadde ridd dressur ( noe som selvfølgelig ikke stemte, da det jo er en vesentlig del innenfor feltritt), men hun så at Anders tok til seg ny lærdom raskt (og meg etterhvert også, når øvelsene ble mer avanserte).

Vi droppet å ri mer LB, og gikk direkte til LA. Syntes selv vi hadde kommet et stykke på vei...og litt uvant å ri "bare" dressur. Viste seg at Anders trivdes med dressuren, og han er stabilitetn selv,noe som resulterte i at vi plasserte oss i de fleste av de 22 startende vi hadde i 2007. Han mangler endel på gangarter, spesielt kan han overhode ikke øke trav, men vi prøver da å plukke poeng på nøyaktige rideveier, korrekte øvelser etc. Vi vant også en dressurcup som gikk i LA.

Marianne begynte tidlig å mase om at jeg måtte kutte feltritt, og få meg hatt istedet.....og nå i 2008 gikk den drømmen i oppfyllelse. Vi skulle starte vår første MB. Vi kom oss igjennom på en respektabel måte, og fikk drøyt 56%. Siden har det ikke blitt så mange stevner iår, er mye som skal trenes, og mye som skal være på plass, men vi har da fått med noen få stevner, alle rundt 55-56%.

Så nå i helgen (18okt) nådde vi en ny milepæl...passerte 60% i MB, fikk 61,3% og jeg ble så glad. Det holdt til en 2plass, og vår første premie i MB. Hadde ikke forventet å klare det denne sesongen, så må ærlig innrømme at jeg er litt stolt av det Anders og jeg har klart å få til. Vi har igjen 2 stevner før jul, så blir det en pause til neste sesong!

bottom of page