top of page

UTFØRTE KURS

Her vil vi legge ut info om kurs i regi av Norsk Pintoforening, men du er også velkommen til å dele bilder og info om kurs du har vært på.


Send informasjon og bilder til webmaster

NATural balance dentistry

Forfatter: Iren Bastholm

Jeg har nå vært en uke i USA på kurs i Natural Balance Dentistry. Det var et veldig interessant kurs om en overbevisende tilnærming til tannrasping, og jeg kommer til å dra tilbake dit flere ganger for å få med meg flere kurs. Jeg ønsker derfor å dele litt info med dere (se lenger ned).


Jeg har nå straks fått alt utstyret jeg trenger for å raspe tenner og kommer til å starte med mine egne hester. I tillegg er jeg allerede bestilt til noen få andre hester. For å ha et enda bedre tilbud til hesteeiere i Norge har jeg invitert Tom Howell fra USA til å komme hit og holde et seminar, samt behandle noen hester. Tom flere års erfaring med metoden og har oppnådd veldig gode resultater. Jeg håper å få arrangert dette i løpet av sommeren, gjerne første uka i august. Jeg satser i første omgang på å arrangere dette i Trondheim, men er det mange nok som er interessert andre steder, så kommer vi selvfølgelig dit også. Så send meg gjerne en melding tilbake med et ja eller nei slik at jeg får vite om du er interessert i å delta på et slikt seminar, evt. få din hest behandlet av Tom. Mer info kommer til å bli lagt ut på min nettside www.adamovita.com.


Send gjerne denne informasjonen videre til andre som kan være interessert. Les mer her...

Saltilpassingskurs 30. APRIL 2008

Jeg var på kurs med Kari Anne Høe Strømmen fra Sokna,og lærte urtolig mye nytt...!! Jeg trodde jeg hadde i alle fall litt peiling på hvordan salen skulle ligge, og følte jeg hadde gjordt en grei jobb når jeg kjøpte ny sal for litt siden... Men den gang ei...! Salen passa bra over manken, men var altfor smal over ryggrada og låg for langt nedpå bak...!! Det så jo jeg også når jeg bare fikk vite hva jeg skulle se etter... :-)

Det skal være minimum 3 fingre mellom salputene under enhver omstendighet... Altså hvis vi har på schabrack og en tykk pad, er der ikke mye plass igjen til ryggrada, med klem og trykk som resultat... Det er også veldig viktig at vi drar alle underlag opp i kanalen på salen for at ryggrada skal få luft og plass til å jobbe riktig uten ubehag for hesten...

En ny sal med ullstopp former seg etter hesten, og det er bra, men stoppen vil bli komprimert og vil trenge ny påfyll etter fra 1-8mnd... Da er det mange ukyndige tar i altfor mye stopp, for at kunden ikke skal måtte komme igjen så fort til ny omstopping... Resultatet er da at salen blir for hard og hesten føler den har en kjevle på hver side av ryggrada,med en rytter oppå der igjen...

Herlig følelse...!! Jeg så også på når en, for meg ukjent hest og rytter, prøvde forskjellige saler med tanke på kjøp. Det var ganske utrolig hvordan hesten viste hva som var behaglig og ikke... Først prøvde de en sal, og hesten gikk å trippa å ville ikke jobbe normalt...Så prøvde de en annen, da så en at hesten slappet mer av, og begynte å ville jobbe... Dernest prøvde de en tredje sal, og hesten gikk kjempebra, det var som en helt annen hest enn med den første salen... Så prøvde de en fjerde sal, og da spente hesten seg veldig og ville ikke jobbe... Alle salene de prøvde var slike som låg fint på hesten under prøving i stallen...!

Ganske utrolig hvor stor forskjell der egentlig er...!


Link til hjemmesiden hennes finner du her...


Les også Ellen Ofstads side om saltilpasning.

HOVPLEIEKURS 18. november 2007

I dag har hele dagen gått til hovpleie kurs med Marita Collin og Inger Valen. Det var et spennende kurs som lærte oss UTROLIG mye. Både Trond og Hege deltok og fikk stort utbytte av kurset. Nå vil vi gå i gang og trimme høvene på våre hester selv, med oppfølging av mer kyndige hovtrimmere innimellom. På kurset fikk vi prøve oss på kadaver høver, noe som var svært lærerikt. Se bilder fra kurset her... NB! Sterke scener!


Flere gode linker om barfothest:


www.barfothest.com

Pete Rameys side om barfot trimming.

bottom of page