top of page

Avl

Hvis en ikke eier en hoppe av godkjent stamme, er det mange som skal selge eller sette bort hopper på fôr, og det er fullt muligå få til en avtale om å få sette føll på hopper andre eier.

Så må man finne en godkjent og kåret hingst. Da er det litt viktig å tenke over hvilken størrelseman ønsker og hva man ønsker å bruke hesten til.

Vi har flere flotte hingster som er kåret og godkjent for pintoavl i Norge, og håper det blir enda flere etter kåring på Starum i mars.

 

Hvis en har en hoppe som ikke er pintofarget bør en velge en av disse hingstene om man ønsker en pintofarget hest.

Har man en pintofarget hoppe er valgene enda flere, man kan nemlig velge en hvilket som helst ridehesthingst, bare den er kåret i sitt forbund med helhetskarakter 7 eller bedre, i tillegg til våre flotte pintohingster...!

 

Så tenk dere om folkens, hvorfor ikke gjøre det lovlig og lage en hest som en kan avle videre på, og som har enda større verdi...?!

Det koster jo det samme å fôre hoppa, veterinær koster det samme, bedekningsavgiften er tilnærmet lik, en legger like mye arbeid i hoppa og føllet osv...

 

Lykke til for en god og vellykket avlssesong...!!

OM PINTOEN

Om du ønsker å lese mer om hva en Pinto er kan du trykke her...

 

AVLSPLAN

Her ligger en link til AVLSPLANEN vår.

Denne er viktig å lese for alle som skal drive avl av Pintoer.

OM AVL

Dette bør du vite om avl før du bedekker en hoppe.

Etter hvert som tiden går, er det mange som eier hester som får lyst til å avle ett eget avkom. En del gjør bare dette, uten særlig tanke på om det finnes noe regelverk for avl, eller ikke. [Les mer]

Bedekningskontrakt

Når du skal bedekke er det viktig med en god kontrakt, den kan du finne her : Bedekningskontrakt

Kasper van KL, eier Hanne Jørstad
Kåret 2023

bottom of page